Продукти з позначками "низький вміст цукру", "низький вміст вуглеводів" чи "натуральний" можуть здатися правильним вибором. Але експерти зазначають, що на практиці виявляється зворотне
Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на The Daily Mail.
Дієтологи розповіли, від яких продуктів варто відмовитися, незважаючи на запевнення в їх безпечності та корисності.
Продукти із замінниками цукру (сиропом агави, кокосовим цукром) дуже шкідливі, тому що вони небезпечніші, ніж звичайний цукор. Надлишок цукрозамінника в раціоні загрожує набиранням ваги і цілою низкою проблем, наприклад, виникненням карієсу.
Власне, продукти "без цукру" все одно містять цукор. Наприклад, 100 г білого цукру містять 406 кал, а у сиропі агави - 310 кал.
Різні поживні та вітамінні напої можуть містити до семи чайних ложок цукру на 500 мл (112 кал). Краще пити звичайну воду без добавок. Якщо ж хочеться урізноманітнити смакові відчуття, можна додати у воду фруктів.
Ще один "корисний" продукт - овочеві чіпси. Їх роблять з буряка, моркви. Але тут у будь-якому випадку додається сіль, яка підвищує тиск.
Рівень солі в овочевих чіпсах такий самий, як і в звичайних. Наприклад, у 28-грамовому пакеті овочевих чіпсів близько 130 кал, 7 г жиру і 260 мг солі. У звичайних чіпсах - 150 кал, 9 г жиру і 180 мг солі.
Окреме питання - енергетичні батончики з горіхів і фруктів. Мюслі-батончики на одну третину складаються з цукру (12,4 г цукру і 113 кал в середньому).
Дієтологи попереджають: знежирений йогурт і йогурт з ароматом, як правило, також містять багато цукру. В ідеалі в йогурті не має переважати більше 15 г цукру і 2 г жиру на 100 г. А в йогурті з низьким вмістом жиру близько 19 г цукру і 1,1 г жиру.
Джерело публікації:
http://espreso.tv/news/2016/01/05/diyetology_rozpovily_pro_shkidlyvist_korysnykh_produktiv |