Баштанка.НЕТ

Чт, 25.04.2024, 04:05

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка Баштанка.НЕТ
Меню сайту

Категорії  СТАТЕЙ

Куточок споживача, поради та рекомендації
Світ - політика
Світ - економіка
Світ - суспільство
Світ - технології, наука
Світ - освіта, культура, медицина, спорт
У світі цікавого: ідеї, факти, коментарі
Робота
Постаті
ФУТБОЛ
Відпочинь!
Сценарії свят
Сім'я - особистий досвід
Здоров'я - профілактика, лікування
 
Форма входу
E-mail:
Пароль:

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
Оновлені теми на форумі

  • Норковые шубы от клер
  • Медичний Центр Здоров'я
  • Квитки на автобус по Україні, Польщі та Європі
  • Професійний друк
  • Запрошуємо на онлайн навчання в школу ITStar
  •  

    ВИПАДКОВІ ФОТО:

    -11:

    Урочисті заходи до 97-річчя визволення району:

    Конкурс "А я - україночка":

    Конкурс "А я - україночка":

     

    Головна » Статті » Різне: новини, робота, поради, відпочинок, цікаве » Куточок споживача, поради та рекомендації

    Міфи та правда: все, що вам потрібно знати про молоко

      Пити чи не пити? У «молочному» питанні правда тісно переплетена з вимислом, чутками, здогадками, а іноді і з відвертою дезінформацією.

    Давайте раз і назавжди розвінчаємо усталені міфи про цей унікальний харчовий продукт.

     
    Молоко — найкраще джерело кальцію — ФАКТ

    Молоко та інші молочні продукти, в тому числі йогурт і сир, повсюдно і виправдано вважаються найбільш концентрованими та дієтичними джерелами кальцію. Друге місце в цьому рейтингу займають листова зелень та бобові культури — однак вони і близько не можуть зрівнятися з молочними продуктами: 10 чашок сирого шпинату або 6 порцій бобових культур за своєю насиченістю кальцієм можна порівняти тільки з однією чашкою молока.

    Але справа не стільки у вмісті кальцію, скільки у тому, наскільки добре він засвоюється організмом. Наприклад, кальцій у зелені засвоюється людиною лише на 10% від його загального вмісту в продукті. В той час як інші поживні речовини в молоці, такі як лактоза та вітамін D, сприяють значно більшому засвоєнню кальцію.

     
    Пастеризація вбиває всі корисні речовини в молоці — МІФ

    На відміну від стерилізації, пастеризація не вбиває всі мікроорганізми в продукті. Замість цього вона спрямована на скорочення числа життєздатних патогенів, які викликають захворювання (звичайно, якщо ви правильно зберігаєте пастеризоване молоко і вживаєте його впродовж терміну, зазначеного на упаковці).

    Ультрапастеризація молока — це найсучасніший вид термічної обробки: продукт витримують за температури від 137 до 150 градусів всього лише кілька секунд, а потім миттєво охолоджують. Така унікальна технологія дозволяє зберегти корисні властивості молока і захистити його від впливу шкідливих бактерій.

    Також ультрапастеризація робить молоко безпечним для споживання на термін до шести місяців, якщо воно зберігається в закритій упаковці належним чином.

     
    У молоці містяться гормони та антибіотики — МІФ

    Дослідження показують, що мінімальна кількість природних гормонів міститься у всіх тваринних і рослинних продуктах, включаючи молоко. Ці природні гормони повністю руйнуються в процесі травлення.

    Щодо вмісту антибіотиків, можете бути певні, що на етапі виробництва ніякі шкідливі речовини, а тим паче антибіотики, в готову молочну продукцію не додаються.  В свою чергу у молоці можуть бути виявлені антибіотики, але їх рівень не повинен перевищувати допустимі державою норми.

     
    Соєве, мигдальне та інші види горіхового молока можуть замінити коров'яче — МІФ

    Альтернативи молоку, включаючи напої, зроблені з мигдалю, сої та рису, вважаються немолочними замінниками. Але не дозволяйте слову «замінник» ввести вас в оману: ці продукти за рівнем користі для здоров'я навіть і близько не можуть зрівнятися з коров'ячим молоком.

    Повна заміна коров'ячого молока на соєве, рисове або кокосове призведе до суттєвого збіднення раціону за кількістю поживних речовин.

     
    Якщо у вас непереносимість лактози, вам потрібно уникати всіх молочних продуктів — МІФ

    Люди, які страждають непереносимістю лактози, уникають вживання молока і молочних продуктів, так як це може викликати болі в шлунку та інші проблеми з травленням. Однак наявність такої недуги не означає, що людина повинна повністю відмовитися від молочної продукції. Наявний в йогуртах, кефірі та твердих сирах молочний білок повністю засвоюється, а лактоза міститься в меншій кількості, так як є поживною речовиною мікроорганізмів заквасочної культури.
     
    Молоко — прекрасний замінник спортивних напоїв — ФАКТ

    Сьогодні люди, які займаються спортом, часто відновлюють сили за допомогою спортивних напоїв. Вчені Університету Гріффіта в Австралії провели дослідження і з'ясували, що стакан молока може цілком замінити ці напої, так як молоко — один з найбільш дієтичних продуктів, багатих поживними речовинами та білком, що необхідні для відновлення організму.

    Тому пийте молоко на користь вашого організму!

    Запрошуємо переглянути:


    Джерело публікації: http://milkalliance.com.ua/blog/ua/stattya/mify-ta-pravda-vse-shcho-vam-potribno-znaty-pro-moloko
    Категорія: Куточок споживача, поради та рекомендації | Опублікував: vagonta (23.11.2016)

    ПОШУК за ключовими словами (тегами): гормони, молоко, що потрібно знати про молоко, міфи про молоко
    Всього коментарів користувачів сайту: 0

    Ваш коментар до публікації:
    (можна через соцмережі та акаунти у "Фейсбук", "Гугл" та ін.)

    ComForm">
    avatar
     
     

    НОВІ КОМЕНТАРІ ДО НОВИН ТА СТАТЕЙ сайту Баштанка.НЕТ:

     

    Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

    Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

    На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.



    Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

     

           

    Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz