Баштанка.НЕТ
Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вт, 11.08.2020, 01:04

Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка Баштанка.НЕТ
Меню сайту

Категорії  СТАТЕЙ

Світ - політика
Світ - економіка
Світ - суспільство
Світ - технології, наука
Світ - освіта, культура, медицина, спорт
Цікаво
Робота
Постаті
ФУТБОЛ
Відпочинь!
Сценарії свят
Знадобиться!
Сім'я - особистий досвід
Здоров'я - профілактика, лікування
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
 
Баштанка рекламна
 
 

ВИПАДКОВІ ФОТО:

Конкурс "А я - україночка":

-13:

Виставка робіт Олександра Бондаренка:

День Захисника Вітчизни - 2011:

 

Головна » Статті » Різне: новини у Світі, робота, відпочинок, цікаво » Знадобиться!

Міфи та правда: все, що вам потрібно знати про молоко
  Пити чи не пити? У «молочному» питанні правда тісно переплетена з вимислом, чутками, здогадками, а іноді і з відвертою дезінформацією.

Давайте раз і назавжди розвінчаємо усталені міфи про цей унікальний харчовий продукт.

 
Молоко — найкраще джерело кальцію — ФАКТ

Молоко та інші молочні продукти, в тому числі йогурт і сир, повсюдно і виправдано вважаються найбільш концентрованими та дієтичними джерелами кальцію. Друге місце в цьому рейтингу займають листова зелень та бобові культури — однак вони і близько не можуть зрівнятися з молочними продуктами: 10 чашок сирого шпинату або 6 порцій бобових культур за своєю насиченістю кальцієм можна порівняти тільки з однією чашкою молока.

Але справа не стільки у вмісті кальцію, скільки у тому, наскільки добре він засвоюється організмом. Наприклад, кальцій у зелені засвоюється людиною лише на 10% від його загального вмісту в продукті. В той час як інші поживні речовини в молоці, такі як лактоза та вітамін D, сприяють значно більшому засвоєнню кальцію.

 
Пастеризація вбиває всі корисні речовини в молоці — МІФ

На відміну від стерилізації, пастеризація не вбиває всі мікроорганізми в продукті. Замість цього вона спрямована на скорочення числа життєздатних патогенів, які викликають захворювання (звичайно, якщо ви правильно зберігаєте пастеризоване молоко і вживаєте його впродовж терміну, зазначеного на упаковці).

Ультрапастеризація молока — це найсучасніший вид термічної обробки: продукт витримують за температури від 137 до 150 градусів всього лише кілька секунд, а потім миттєво охолоджують. Така унікальна технологія дозволяє зберегти корисні властивості молока і захистити його від впливу шкідливих бактерій.

Також ультрапастеризація робить молоко безпечним для споживання на термін до шести місяців, якщо воно зберігається в закритій упаковці належним чином.

 
У молоці містяться гормони та антибіотики — МІФ

Дослідження показують, що мінімальна кількість природних гормонів міститься у всіх тваринних і рослинних продуктах, включаючи молоко. Ці природні гормони повністю руйнуються в процесі травлення.

Щодо вмісту антибіотиків, можете бути певні, що на етапі виробництва ніякі шкідливі речовини, а тим паче антибіотики, в готову молочну продукцію не додаються.  В свою чергу у молоці можуть бути виявлені антибіотики, але їх рівень не повинен перевищувати допустимі державою норми.

 
Соєве, мигдальне та інші види горіхового молока можуть замінити коров'яче — МІФ

Альтернативи молоку, включаючи напої, зроблені з мигдалю, сої та рису, вважаються немолочними замінниками. Але не дозволяйте слову «замінник» ввести вас в оману: ці продукти за рівнем користі для здоров'я навіть і близько не можуть зрівнятися з коров'ячим молоком.

Повна заміна коров'ячого молока на соєве, рисове або кокосове призведе до суттєвого збіднення раціону за кількістю поживних речовин.

 
Якщо у вас непереносимість лактози, вам потрібно уникати всіх молочних продуктів — МІФ

Люди, які страждають непереносимістю лактози, уникають вживання молока і молочних продуктів, так як це може викликати болі в шлунку та інші проблеми з травленням. Однак наявність такої недуги не означає, що людина повинна повністю відмовитися від молочної продукції. Наявний в йогуртах, кефірі та твердих сирах молочний білок повністю засвоюється, а лактоза міститься в меншій кількості, так як є поживною речовиною мікроорганізмів заквасочної культури.
 
Молоко — прекрасний замінник спортивних напоїв — ФАКТ

Сьогодні люди, які займаються спортом, часто відновлюють сили за допомогою спортивних напоїв. Вчені Університету Гріффіта в Австралії провели дослідження і з'ясували, що стакан молока може цілком замінити ці напої, так як молоко — один з найбільш дієтичних продуктів, багатих поживними речовинами та білком, що необхідні для відновлення організму.

Тому пийте молоко на користь вашого організму!

Запрошуємо переглянути:


Джерело публікації: http://milkalliance.com.ua/blog/ua/stattya/mify-ta-pravda-vse-shcho-vam-potribno-znaty-pro-moloko
Категорія: Знадобиться! | Опублікував: vagonta (23.11.2016)
Сподобалася стаття? Розкажіть про неї своїм друзям через соціальні мережі:

ПОШУК за ключовими словами (тегами): гормони, молоко, що потрібно знати про молоко, міфи про молоко
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Ваш коментар до публікації:
(можна через соцмережі та акаунти: "Фейсбук", "ВК", "ОК", "Гугл", "Яндекс" та ін.)

avatar
 
 

10 НОВИХ КОМЕНТАРІВ
ВІДВІДУВАЧІВ САЙТУ  ДО НОВИН ТА СТАТЕЙ сайту Баштанського району:

 



Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

         

Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz