Баштанка.НЕТ
Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вт, 11.08.2020, 01:22

Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка Сайт Баштанського району. Баштанський район, Баштанська республіка - наша історія. Найкраще місто - Баштанка

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка Баштанка.НЕТ
Меню сайту

Категорії  СТАТЕЙ

Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
Видатні люди Баштанки та району
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Управління фітосанітарної безпеки
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
 
Баштанка рекламна
 
 

ВИПАДКОВІ ФОТО:

-12:

-18:

_-53:

День Захисника Вітчизни - 2011:

 

Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

Перевірки у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

Перевірки у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

 

На 2019 рік Баштанським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області заплановані 31 перевірка операторів ринку (Наказ від 27.11.2018 № 965 “Про затвердження щорічного плану державного контролю Держпродспоживслужби у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, ветеринарної медицини на 2019 рік”).
31 жовтня 2018 року Кабінет Міністрів України затвердив порядок визначення періодичності здійснення планових заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини на основі Постанови № 896 “Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів”.
Державний контроль у сфері безпечності харчових продуктів здійснюється із застосуванням актів державного контролю, затвердженого Наказом Мінагрополітики від 06.02.2017 № 42 “Про затвердження форми акта, складеного за результатами проведення планового (позапланового) заходу державного контролю стосовно дотримання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами”. Відповідно до цього документу, перевірки бізнесу проводяться на засадах ризик-орієнтованого підходу. Наприклад, громадське харчування “без історії” (приписів, штрафів, діяльність без загрози життю і здоров’ю людини) – незначний ступінь ризику, тому інспектування відбувається не більш як один раз на два роки, аудит не проводиться. Якщо оператор ринку вчинить правопорушення, яке спричинило харчове отруєння або стало підставою для прийняття судом постанови про зобов’язання оператора ринку тимчасово припинити виробництво та/або обіг харчових продуктів чи серйозні правопорушення Закону України “Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин” - оператор ринку переноситься до дуже високого ступеню ризику: інспектування – чотири рази на рік, аудит – раз на рік.
Заходи державного контролю здійснюються без попередження (повідомлення) оператора ринку, крім аудиту та інших випадків, коли таке попередження є необхідною умовою забезпечення ефективності державного контролю. Аудит постійних процедур, заснованих на принципах НАССР, проводиться за умови повідомлення оператора ринку не пізніше, ніж за три робочі дні до здійснення такого заходу.
В цьому році відповідно до плану перевірок на 2019 рік Головним управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області вперше будуть проводитись планові аудити системи НАССР. Про проведення планового аудиту оператор ринку буде попереджений мінімум за 3 робочих дні.
Нагадуємо, що впровадження НАССР передбачено Законом України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”. Вимоги до розроблення, впровадження та застосування НАССР викладено у Наказі Мінагрополітики № 590 від 01.10.2012.
Категорія: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі | Опублікував: bashtuvm (19.02.2019) | Автор: Сакара Сергій
Сподобалася стаття? Розкажіть про неї своїм друзям через соціальні мережі:
Всього коментарів користувачів сайту: 0

Ваш коментар до публікації:
(можна через соцмережі та акаунти: "Фейсбук", "ВК", "ОК", "Гугл", "Яндекс" та ін.)

avatar
 
 

10 НОВИХ КОМЕНТАРІВ
ВІДВІДУВАЧІВ САЙТУ  ДО НОВИН ТА СТАТЕЙ сайту Баштанського району:

 



Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

 

         

Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz