Баштанка.НЕТ

Пт, 22.11.2024, 00:54

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка Баштанка.НЕТ
Меню сайту

Категорії  СТАТЕЙ

Захисники з Баштанського району
Жителі Баштанського району, які захищають Україну та рідний край від загарбників та окупантів
Видатні і талановиті люди Баштанки та Баштанського району
Люди твої, Баштанщино!
Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Баштанський відділ ДРАЦС
Баштанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Управління фітосанітарної безпеки
БТІ - Бюро технічної інфентаризації
Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
РТЦК і СП - Баштанський районний військовий комісаріат
Управління соціального захисту населення Баштанської райдержадміністрації
Державний навчальний заклад «Баштанський професійний ліцей»
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
Історії з життя, оповідання та поезія
Поетичні та прозові твори жителів Баштанки та Баштанського району
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

 
Оновлені теми на форумі

  • жіночі кросовки оптом
  • Проекти каркасних будинків
  • магазин меблів
  • Інформаційно-аналітичне інтернет-видання КиївВлада
  • Крем для обличчя
  •  

    ВИПАДКОВІ ФОТО:

    З 8 березня!:

    День Захисника Вітчизни - 2011:

    Баштанський РВ УМВС:

    Участь у суботнику:

     

    Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

    Система HACCP / ХАССП

    НАССР як концепція забезпечення випуску безпечної продукції.

    Підхід до побудови системи HACCP згідно вимог аудиторів.

     

     

    Вже незабаром сертифікація якості харчової продукції за міжнародними стандартами стане необхідною для українських підприємств. Відповідний законопроект вже прийнято, а це означає, що нашим виробникам доведеться запроваджувати європейські моделі контролю якості та безпеки продуктів харчування. Серед них і стандарт HACCP, який разом з ISO 22000 та ISO 9001, є обов’язковим в Сполучених Штатах, Європейському Союзі, Японії, Канаді та інших країнах.

    Про систему НАССР

    HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) – це система аналізу ризиків та контролю критичних точок, яка працює на випередження, дозволяючи виявити небезпеки безпосередньо у процесі виробництва. Встановлюючи критичну межу для тих чи інших показників, ХАССП дозволяє ефективно запобігати ризикам та отримувати на виході якісну і безпечну продукцію, що відповідає всім міжнародним вимогам.

    HASSP вперше була застосована космічним агентством NASA для того, аби попередити наявність токсинів у продуктах для астронавтів. Пройшовши перевірку у Космосі, система ХАССП прижилася і на землі, завоювавши глобальний ринок. І наша країна не виняток – сертифікація в Україні виходить на міжнародний рівень, де найвищі вимоги ставляться якраз до безпеки продуктів харчування.

    Системний підхід та вимоги ХАССП

    Ризики, з якими працює система хассп на підприємстві – це хімічні, біологічні та фізичні речовини (бактерії, віруси, грибки, хімічні сполуки, сторонні предмети). Вони можуть у будь-який момент виробництва потрапити в продукт або бути в ньому з самого початку. Для того, аби виключити їх появу на всіх етапах, система НАССР встановлює своєрідні маяки у найбільш вразливих ланках технологічного процесу – так звані Критичні контрольні точки.

    Регулюються вони з допомогою семи принципів ХАССП:

    • Аналіз небезпек – вивчення складу продукту та виявлення найбільш ймовірних загроз, що можуть виникнути у процесі його виробництва;
    • Визначення Критичних контрольних точок – встановлення найбільш ризикованих моментів технологічного процесу, які потребують особливого контролю;
    • Встановлення критичних значень – визначення набору оптимальних параметрів виробництва (температура, вологість, тиск, час)
      Моніторинг – перевірка критеріїв безпеки у кожній Контрольній точці
    • Корекція – розробка плану дій на випадок порушення встановлених параметрів
    • Документація – документи ХАССП з детальним записом всіх параметрів безпеки та висновків моніторингу
    • Перевірка плану НАССР – пристосування системи hassp до роботи конкретного підприємства

    Чому варто запровадити ХАССП стандарт?

    Сертифікація по ХАССП дає дуже багато переваг – і не тільки для торгівлі на зовнішніх ринках. Система НАССР в харчовій промисловості дозволяє значно підвищити ефективність процесів, зменшити кількість бракованої продукції та стабілізувати виробництво за налагодженою схемою. Як наслідок, виросте не тільки якість продуктів харчування, а й довіра споживачів до виробника.

    Категорія: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі | Опублікував: bashtuvm (04.10.2017) | Автор: СакараСергій
    Всього коментарів користувачів сайту: 0

    Ваш коментар до публікації:
    ComForm">
    avatar
     
     

    НОВІ КОМЕНТАРІ ДО НОВИН ТА СТАТЕЙ сайту Баштанка.НЕТ:

     

    Щоправда, таки декілька ворожих куль прошило стаканчик-кав'ярню...

    Завтра у місті Баштанка відбудеться відкриття пам'ятної дошки Сергію Семеліту.

    На сервісі https://kolobus.com.ua/ можна здійснити безкоштовне бронювання білету з оплатою при посадці і самостійно поїхати вивчати Європу. Це безпечно, адже вони контролюють усі етапи: від створення бронювання до моменту посадки в автобус. Після оформлення квитка з вами звʼяжеться менеджер, щоб підтвердити замовлення.



    Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

     

           

    Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz