|
В розділі матеріалів: 1756 Показано матеріалів: 316-330 |
Сторінки: « 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 117 118 » |
З 1 жовтня 2018 року вступає в дію нова форма заяви-розрахунку для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві, яка затверджена постановою правління Фонду соціального страхування України від 19 липня 2018 року №12.
|
03.09.2018 року о 1430 год. у телефонному режимі від голови Радсадівської сільської ради (ОТГ) надійшло повідомлення про труп свині біля с. Стара Богданівка. О 1440 год. спеціалістами Миколаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Новоодеського міжрайонного управління здійснено виїзд на вказану місцевість для з’ясування обставин та відбору зразків патологічного матеріалу.
|
Державними інспекторами Баштанського районного управління Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області, при проведенні планового інспектування одного із закладів громадського харчування, відібрано зразки масла солодковершкового селянського 73,0% жиру, дата виробництва 21.08.2018 року, номер партії відповідає даті виробництва, виробник ПрАТ «Миколаївмолпром», адреса потужності вул. Пастера, 31/1, смт. Доманівка, Миколаївська область, для дослідження на вміст немолочних жирів. За результатами лабораторних досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів» встановлено, в маслі солодковершковому селянському виробника ПрАТ «Миколаївмолпром» 98% масової частки немолочного жиру в жировій фазі, що свідчить про не відповідність масла вимогам ДСТУ 4399:2005.
|
Управлінням Державної казначейської служби України у Баштанському районі Миколаївської області в серпні 2018 року було здійснено оплату платіжних доручень по УСЗН Баштанської РДА станом на 01.09.2018 року виплачено:
|
Запроваджено карантин по африканській чумі свиней у Врадієвському районі
Відповідно до звіту, Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро, про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 28.08.2018 р. № 001445 п.м./18 в патологічному матеріалі від 2 трупів свиней, що належали мешканцю с. Покровське, Врадіївського району, Миколаївської області виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.
Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Врадіївській райдержадміністрації № 11 від 28.08.2018 встановлено карантин на території с. Покровське. Встановлено зони захисту та спостереження (нагляду). Здійснюються оздоровчі заходи відповідно затвердженого ДНПК плану щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території с. Покровське.
|
Управлінням Державної казначейської служби України у Баштанському районі Миколаївської області в липні 2018 року було здійснено оплату платіжних доручень по УСЗН Баштанської РДА станом на 01.08.2018 року
|
Як правило у літній період частішають випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань. Більшість групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь виникають після проведення масових святкувань.
Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково – кишкового тракту.
Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій ( шигели, сальмонели), умовно – патогенні мікроби ( стафілокок, протей), віруси ( ротавіруси, ентеровіруси), гельмінти ( лямблії). Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2-3 діб.
Гострі кишкові інфекції виникають внаслідок вживання заражених продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки, продукти харчування. При цьому наявність збудників та процес їх розмноження не впливає на смакові якості продукту.
|
Безпечність харчових продуктів є важливим питанням, нерозривно пов’язаним зі здоров’ям суспільства у всіх країнах світу. В останні роки питання безпечності харчових продуктів стали одним з головних занепокоєнь громадськості. Тому, сьогодні хотів би обговорити деякі питання щодо якості та безпечності харчових продуктів а також про державний контроль за дотриманням законодавства в цій сфері і законодавство, яке регламентує ці аспекти. Насамперед, зупинюсь на законодавчих аспектах.
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Цей закон ще часто називають євроінтеграційним, оскільки він побудований на принципах та вимогах до безпечності харчових продуктів, які діють в Євросоюзі. Сьогодні європейська система безпечності харчових продуктів визнана однією з найкращих в світі, а європейський споживач є найбільш захищеним.
|
Показником епідемічного благополуччя кожного населеного пункту є рівень інфекційної захворюваності, перш за все, захворюваності населення гострими кишковими інфекціями, домінуючий шлях поширення яких - харчовий. А факторами, що здебільшого стають причиною цих захворювань, є харчові продукти. Особливо актуальним це стає в весняно–літній період. Тому, сьогоднішня наша зустріч буде присвячена саме якості та безпечності харчових продуктів та законодавству, яке регламентує ці аспекти.
22 липня 2014 року Президент України підписав Закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Згідно вказаного закону Ви всі є операторами ринку.
Оператори ринку харчових продуктів – це суб’єкти господарювання, які провадять діяльність на ринку харчових продуктів та в управлінні яких перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів.
|
Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, особливо Європою, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найсильніших вражень: «Там дуже чисто!». Навіть не виїжджаючи за кордон, наші співвітчизники помічають, що на вулицях великих міст дуже багато сміття, у передмісті велике скупчення відходів. Зрештою, проблема чистоти вулиць є дуже актуальною.
Багатьом людям не байдуже, як виглядає їхнє помешкання. Усі намагаються зробити його затишнішим та чистішим, але чомусь ці намагання поширюються тільки на квартиру. Під’їзди, вулиці, парки часто залишаються поза увагою людей. Але місто – такий самий дім, як власна кімната. Чому ж не зробити його чистішим?
|
Управлінням Державної казначейської служби України у Баштанському районі Миколаївської області в червні 2018 році було здійснено оплату платіжних доручень по УСЗН Баштанської РДА станом на 01.07.2018 року виплачено:
|
Із початком літа стихійна торгівля у невстановлених місцях стає серйозною проблемою. Громадяни, купуючи продукти харчування, не можуть бути впевнені у їхній якості. Особливо це стосується м ясної,кисло-молочної продукції, риби. Надаючи перевагу продуктам харчування, які реалізуються із землі, не замислюються про їх якість, про хвороби тварин, від яких ця продукція, в яких умовах виготовлені, де зберігались і в яких "клунках" вони транспортувались. Не дивляться покупці і на бруд, що летить на продукти з вулиці від машин та з-під ніг перехожих. Ігнорують вони і повідомлення в засобах масової інформації про гострі кишкові отруєння серед тих осіб, які вживали продукти, придбані на стихійних ринках, вважаючи, що з ними цього не трапиться. Людина отруївшись такими продуктами харчування, не зможе довести цей факт, бо немає суб’єкта, якому можна пред’явити звинувачення.
|
Системи управління безпечністю харчових продуктів (ХАССП)
На сьогоднішній момент глобалізація ринку харчової продукції призвела до необхідності вирішувати проблему безпеки продуктів харчування й необхідності зменшити ризики їхнього негативного впливу на здоров'я людини.
Проблема має настільки серйозний і масштабний характер, що уряди країн і провідні асоціації виробників харчової продукції всі частіше торкаються питань безпеки харчової продукції й шукають шляхи її забезпечення й контролю. Найбільш дієвим рішенням називають введення єдиних міжнародних стандартів, вимог до забезпечення безпеки харчових продуктів.
|
Холера – це гостра, особливо небезпечна кишкова інфекція, що спричиняється холерним вібріоном і характеризується переважно функціональним ураженням тонкої кишки, шлунка, з приєднанням проносу, блювання, зневоднення організму.
Збудник холери - холерний вібріон. Холерні вібріони добре переносять низькі температури, можуть зимувати в замерзлих водоймах, тривало зберігатися в прибережних водах морів. Холерний вібріон гине при дезінфікуванні, кип'ятінні, висушування і впливі сонячного світла.
Джерелом інфекції є людина, хвора на холеру та бацилоносії. Холера розповсюджується через безпосередній контакт з хворими, через воду та харчові продукти. В її розповсюдженні велику роль відіграють мухи. Залежно від переважаючих шляхів передачі збудника, епідемії холери можуть перебігати як водні, харчові, контактно-побутові і змішані.
Інкубаційний період при холері триває від 1 до 6 діб. При тяжких епідеміях впродовж перших 2 днів захворювання помирає близько ⅔ хворих. Сприйнятливість до холери висока, сягає 95-100%.
|
Життя та здоров’я людини тісно пов’язані з навколишнім середовищем, де одним із найважливіших компонентів є вода. Чиста вода - це запорука нашого здоров’я і здоров’я наших дітей. Проте значна кількість водоносних горизонтів забруднена різними шкідливими для організму людини сполуками.
Для України забезпечення населення якісною питною водою є однією із найбільш пріоритетних проблем, адже за рівнем водозабезпечення ми посідаємо одне з останніх місць серед країн Європи.
Ця проблема стосується як централізованого, так і децентралізованого водопостачання і в Баштанському районі.
Невідповідність питної води санітарно-епідеміологічним вимогам є основною причиною підвищення захворюваності серед населення на такі інфекційні захворювання, як вірусний гепатит А, черевний тиф, дизентерія, холера, ротавірусні інфекції, лептоспіроз тощо, а також хвороби, пов’язані з хімічним забрудненням води (водно-нітратна метгемоглобінемія, флюорози, отруєння токсинами синьозелених водоростей тощо).
|
|
|