|
В розділі матеріалів: 1760 Показано матеріалів: 316-330 |
Сторінки: « 1 2 ... 20 21 22 23 24 ... 117 118 » |
Шляхи інфікування.
ВІЛ-інфікована людина - це носій вірусу, здатний заражати здорову особу. Зараження відбувається, коли вірус з організму ВІЛ-інфікованого разом з кров'ю, спермою чи виділенням піхви, або з грудним молоком матері потрапляє в кров здорової людини чи дитини.
|
В Україні розпочалася масштабна кампанія з імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу за допомогою авіатранспорту
З метою виконання плану протиепізоотичних заходів із профілактики основних інфекційних і паразитарних хвороб тварин на 2018 рік, затверджених рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України від 19.01.2018 за № 1, договору «Про закупівлю товару» від 31.08.2018 за № 177, та враховуючи складну епізоотичну ситуацію щодо сказу в Україні, Держпродспоживслужба проводить масштабну антирабічну пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин із застосуванням авіатранспорту.
|
З настанням осіннього грибного сезону виникає небезпека отруєнь грибами. Проведений аналіз випадків отруєнь грибами свідчить, що більшість із них обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. При певних умовах отруєння також можуть спричинити умовно їстівні та їстівні гриби. В Україні станом на 21 вересня дикорослими грибами цього року вже отруїлося 174 людини, 11 з них померло, повідомило МОЗ. Отруєння грибами фіксують практично у всіх областях.
|
На території Миколаївської області знову виявлено зразки масла вершкового з вмістом немолочних жирів
Так, інспекторами Снігурівського міжрайонного управління Головного управлінням при проведенні планового інспектування потужності з роздрібної торгівлі продуктами харчування в с. Лепетиха Березнегуватського району здійснено плановий відбір зразків масла солодковершкового «Селянське» 73,0% жиру, виробник ТОВ «Барський молокозавод» с. Бар, Барський район Вінницька область, дата виробництва 20.08.2018, партія 20. За результатами досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів», встановлено не відповідність зразка, вищезазначеного масла, вимогам ДСТУ 4399:2005 по масовій частці немолочного жиру в жировій фазі масла 64,2% (протокол випробування від 11.09.2018р. №1003/х). Також відібрано зразки масла солодковершкового селянського 73,0% жиру, дата виробництва 02.08.2018 року, номер партії 07, виробник ТОВ «Богодухівський молзавод», м. Богодухів, Харківська обл. За результатами лабораторних досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів», встановлено наявність масової частки немолочного жиру в жировій фазі масла 38,8 % (протокол випробування від 11.09.2018 №1002/Х).
|
З 1 жовтня 2018 року вступає в дію нова форма заяви-розрахунку для виплати застрахованим особам матеріального забезпечення у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та окремих виплат потерпілим на виробництві, яка затверджена постановою правління Фонду соціального страхування України від 19 липня 2018 року №12.
|
03.09.2018 року о 1430 год. у телефонному режимі від голови Радсадівської сільської ради (ОТГ) надійшло повідомлення про труп свині біля с. Стара Богданівка. О 1440 год. спеціалістами Миколаївської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Новоодеського міжрайонного управління здійснено виїзд на вказану місцевість для з’ясування обставин та відбору зразків патологічного матеріалу.
|
Державними інспекторами Баштанського районного управління Головного управлінням Держпродспоживслужби в Миколаївській області, при проведенні планового інспектування одного із закладів громадського харчування, відібрано зразки масла солодковершкового селянського 73,0% жиру, дата виробництва 21.08.2018 року, номер партії відповідає даті виробництва, виробник ПрАТ «Миколаївмолпром», адреса потужності вул. Пастера, 31/1, смт. Доманівка, Миколаївська область, для дослідження на вміст немолочних жирів. За результатами лабораторних досліджень, проведених ДП «Миколаївський центр захисту споживачів» встановлено, в маслі солодковершковому селянському виробника ПрАТ «Миколаївмолпром» 98% масової частки немолочного жиру в жировій фазі, що свідчить про не відповідність масла вимогам ДСТУ 4399:2005.
|
Управлінням Державної казначейської служби України у Баштанському районі Миколаївської області в серпні 2018 року було здійснено оплату платіжних доручень по УСЗН Баштанської РДА станом на 01.09.2018 року виплачено:
|
Запроваджено карантин по африканській чумі свиней у Врадієвському районі
Відповідно до звіту, Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро, про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 28.08.2018 р. № 001445 п.м./18 в патологічному матеріалі від 2 трупів свиней, що належали мешканцю с. Покровське, Врадіївського району, Миколаївської області виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.
Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Врадіївській райдержадміністрації № 11 від 28.08.2018 встановлено карантин на території с. Покровське. Встановлено зони захисту та спостереження (нагляду). Здійснюються оздоровчі заходи відповідно затвердженого ДНПК плану щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території с. Покровське.
|
Управлінням Державної казначейської служби України у Баштанському районі Миколаївської області в липні 2018 року було здійснено оплату платіжних доручень по УСЗН Баштанської РДА станом на 01.08.2018 року
|
Як правило у літній період частішають випадки виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь, пов’язаних із вживанням продуктів харчування та питної води, забруднених збудниками зазначених захворювань. Більшість групових інфекційних захворювань та харчових отруєнь виникають після проведення масових святкувань.
Гострі кишкові інфекції – це група захворювань, що протікають з ознаками інтоксикації і ураження шлунково – кишкового тракту.
Збудниками кишкових інфекцій є окремі групи бактерій ( шигели, сальмонели), умовно – патогенні мікроби ( стафілокок, протей), віруси ( ротавіруси, ентеровіруси), гельмінти ( лямблії). Час від зараження людини до перших клінічних проявів захворювання триває від кількох годин до 2-3 діб.
Гострі кишкові інфекції виникають внаслідок вживання заражених продуктів або води, які проникають в організм людини через брудні руки, продукти харчування. При цьому наявність збудників та процес їх розмноження не впливає на смакові якості продукту.
|
Безпечність харчових продуктів є важливим питанням, нерозривно пов’язаним зі здоров’ям суспільства у всіх країнах світу. В останні роки питання безпечності харчових продуктів стали одним з головних занепокоєнь громадськості. Тому, сьогодні хотів би обговорити деякі питання щодо якості та безпечності харчових продуктів а також про державний контроль за дотриманням законодавства в цій сфері і законодавство, яке регламентує ці аспекти. Насамперед, зупинюсь на законодавчих аспектах.
Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Цей закон ще часто називають євроінтеграційним, оскільки він побудований на принципах та вимогах до безпечності харчових продуктів, які діють в Євросоюзі. Сьогодні європейська система безпечності харчових продуктів визнана однією з найкращих в світі, а європейський споживач є найбільш захищеним.
|
Показником епідемічного благополуччя кожного населеного пункту є рівень інфекційної захворюваності, перш за все, захворюваності населення гострими кишковими інфекціями, домінуючий шлях поширення яких - харчовий. А факторами, що здебільшого стають причиною цих захворювань, є харчові продукти. Особливо актуальним це стає в весняно–літній період. Тому, сьогоднішня наша зустріч буде присвячена саме якості та безпечності харчових продуктів та законодавству, яке регламентує ці аспекти.
22 липня 2014 року Президент України підписав Закон «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Згідно вказаного закону Ви всі є операторами ринку.
Оператори ринку харчових продуктів – це суб’єкти господарювання, які провадять діяльність на ринку харчових продуктів та в управлінні яких перебувають потужності, на яких здійснюється первинне виробництво, виробництво, реалізація та/або обіг харчових продуктів.
|
Люди, яким пощастило подорожувати іншими країнами, особливо Європою, повертаючись додому, часто підкреслюють одне з найсильніших вражень: «Там дуже чисто!». Навіть не виїжджаючи за кордон, наші співвітчизники помічають, що на вулицях великих міст дуже багато сміття, у передмісті велике скупчення відходів. Зрештою, проблема чистоти вулиць є дуже актуальною.
Багатьом людям не байдуже, як виглядає їхнє помешкання. Усі намагаються зробити його затишнішим та чистішим, але чомусь ці намагання поширюються тільки на квартиру. Під’їзди, вулиці, парки часто залишаються поза увагою людей. Але місто – такий самий дім, як власна кімната. Чому ж не зробити його чистішим?
|
Управлінням Державної казначейської служби України у Баштанському районі Миколаївської області в червні 2018 році було здійснено оплату платіжних доручень по УСЗН Баштанської РДА станом на 01.07.2018 року виплачено:
|
|
|