Головна сторінка

Нд, 22.12.2024, 14:42

Вітаю Вас, Подорожній | RSS

РеєстраціяВхід

 
Головна сторінка
Меню сайту

Категорії  СТАТтЕЙ

Захисники з Баштанського району
Жителі Баштанського району, які захищають Україну та рідний край від загарбників та окупантів
Видатні і талановиті люди Баштанки та Баштанського району
Люди твої, Баштанщино!
Спорт
Освіта
Історія
Політика
Культура
Медицина
Економіка
РС ГУ ДСНС
Суспільство
Баштанське УЕГГ
Виконавча влада
Управління юстиції
Реєстраційна служба
Управління статистики
Місцеве самоврядування
Інформування населення
Баштанський відділ поліції
Баштанський відділ ДРАЦС
Баштанський відділ державної реєстрації актів цивільного стану
Державна фіскальна служба
Фонд соціального страхування
Центральна районна бібліотека
Баштанський міжрайонний відділ лабораторних досліджень
Управління державного казначейства у Баштанському районі
Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі
Управління фітосанітарної безпеки
БТІ - Бюро технічної інфентаризації
Баштанський відділ УДМС (паспортний стіл)
РТЦК і СП - Баштанський районний військовий комісаріат
Управління соціального захисту населення Баштанської райдержадміністрації
Державний навчальний заклад «Баштанський професійний ліцей»
Відкритий Міжнародний університет розвитку людини "Україна" у м. Баштанка
Історії з життя, оповідання та поезія
Поетичні та прозові твори жителів Баштанки та Баштанського району
 
Форма входу

Зверніть увагу!
Сьогодні відвідували сайт:

Оновлені теми на форумі

  • казино з великим вибором
  • де знайти інформацію про Столицю розваг
  • увійти в Місто Слотів
  • Трубогиби
  • у світі онлайн-казино
  • Головна » Статті » Баштанський район » Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі

    В категорії матеріалів: 144
    Показано матеріалів: 91-105
    Сторінки: « 1 2 ... 5 6 7 8 9 10 »

    Сортувати за: Даті · Назві · Коментарям · Переглядам

    Бджоли відіграють важливу роль в сільському господарстві як запилювачі квіткових рослин. Однак останнім часом частішають випадки загибелі цих комах від використання засобів захисту рослин. Отруєння бджіл спостерігається у весняно-літній період при масових обробках сільськогосподарських посівів, зазвичай під час цвітіння ріпаку та соняшнику.

    Пестициди потрапляють в бджолині сім’ї з нектаром і пилком, в результаті чого забруднюються кормові запаси і товарна продукція. Найбільш небезпечні для бджіл інсектициди, тобто препарати які застосовують проти шкідників. Так, за даними науковців, у 95% випадках хімічний токсикоз викликають саме ці речовини, в 4% – гербіциди і лише 1% припадає на інші хімікати.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 04.05.2018

     

    Щодо реєстрації первинного виробництва.

     

    Звертаємо увагу на необхідність проведення державної реєстрації потужностей операторів ринку первинного виробництва відповідно до вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (Далі по тексту Закон).

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 20.04.2018

     

    Щодо проведення державної реєстрації

    потужностей операторів ринку

     

    Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що згідно з статтею 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» від 23 грудня 1997 року № 771/97-ВР та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 року № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 20.04.2018

     

    ОБЕРЕЖНО СКАЗ!

      22.03.2018 р. собака домашня породи Алабай, утримувався в домогосподарстві громадянина С., який проживає по вулиці Баштанської Республіки. Проти сказу собака не щеплювався. 22 березня собака вибіг з вольєру на вулицю де напав на двох жителів міста, та наніс рвані укуси гомілки, кисті та пальців руки. Власник зловив собаку та ізолював його у вольєрі. В той же день собаку оглянув ветеринарних фахівець Баштанської дільничної лікарні ветеринарної медицини (ДЛВМ). Під час огляду у собаки спостерігалась хитка хода, слабкий апетит, захриплий голос, світлобоязні та водобоязні не було. 25 березня власник собаки повідомив про те що тварина загинула. В той же день спеціалісти Баштанської ДЛВМ було відтято голову від трупу та направлено для дослідження до Миколаївської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби. Згідно звіту про проведення дослідження патологічного матеріалу Миколаївської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби від 26 березня при мікроскопії патматеріалу виявлено вірус сказу.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сергій Домущей | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 28.03.2018

     
    З настанням теплої пори року різко зростає загроза розповсюдження гострих кишкових інфекцій таких як: дизентерія, сальмонельоз, черевний тиф, холера, харчові токсикоінфекції та інші, пов'язаних із вживанням забруднених бактеріями, вірусами, найпростішими продуктів харчування чи питної води.
      Всю цю групу гострих кишкових інфекцій об'єднує те, що основне місце перебування хвороботворного початку і розвитку хвороби – це шлунково-кишковий тракт людини (чи тварини). Звідси й загальний механізм передачі інфекції, так званий фекально-оральний, при якому збудник з кишківника хворого чи носія інфекції потрапляє у зовнішнє середовище, потім через рот у шлунково-кишковий тракт здорової людини з їжею, водою, а також заноситись брудними руками і предметами домашнього вжитку та викликає захворювання.
    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Бєлєнкін Михайло | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.03.2018

     

    Рекомендації

    щодо забезпечення належного контролю з боку адміністрації та бракеражних комісій за організацією харчування учнів

     

    (на допомогу керівнику школи, відповідальному за організацію харчування )

     

    березень 2018 року

     

    З питань харчування дітей у загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах керівники навчальних закладів повинні керуватись такими нормативними документами:

    Законом України «Про охорону дитинства», ст.35 Закону України «Про дошкільну освіту», постановами Кабінету Міністрів України від 19.06.2002 року № 856 «Про організацію харчування окремих категорій учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», Порядком організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах, затвердженого наказом Міністерства охорони здоров’я України та Міністерства освіти і науки України від 01.06.2005 року № 242/329, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 15.06.2005 року за № 661/10941, наказом Міністерства економіки України від 27.06.2008 року № 236 «Про внесення змін у додаток 21 до розділу 9 Методичних рекомендацій з організації харчування учнів у загальноосвітніх навчальних закладах», Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах, затвердженою спільним наказом Міністерств освіти і науки та охорони здоров’я України від 17.04.2006 року №298/227, Порядком встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України від 21.11.2002 року №667, розпорядженнями голови Баштанської райдержадміністрації, наказами по відділу освіти та своїми наказами, виданими на підставі наказів відділу освіти.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 21.03.2018

     

    Власникам тварин щодо ідентифікації

     

    Баштанське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області повідомляє, що відбулися зміни в законодавстві з ідентифікації та реєстрації тварин набрав чинність наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 01 грудня 2017 року № 639 «Про затвердження Порядку ідентифікації та реєстрації свиней», зареєстрований Міністерством юстиції України 07 лютого 2018 року за № 154/31606 (далі – Порядок).

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 19.03.2018

     

    Новий випадок африканської чуми свиней

     

    latifundistpig-69019

    Відповідно до звіту Дніпропетровської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби м. Дніпро про результати дослідження патологічного (біологічного) матеріалу від 20.02.2018 р. № 000195 п.м./18в патологічному матеріалі від 1 туші свині, що належала гр. Верескун В.А., вул. Сеславінського, 12 А, м. Нова Одеса, Новоодеського району, Миколаївської області виявлено ДНК вірус африканської чуми свиней.

    Рішенням державної надзвичайної протиепізоотичної комісії (ДНПК) при Новоодеській райдержадміністрації № 12 від 20.02.2018 встановлено карантин на території м. Нова Одеса. Визначено епізоотичним вогнищем домогосподарство гр. Верескун В.А. Встановлено зони захисту та спостереження (нагляду). Здійснюються оздоровчі заходи відповідно затвердженого ДНПК плану щодо недопущення поширення та ліквідації африканської чуми свиней на території м. Нова Одеса.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 05.03.2018

     
      Серед інфекційних захворювань, які офіційно реєструються в Україні, грип та ГРВІ в загальній сукупності становлять понад 90%. Щороку практично кожний шостий мешканець України залучається до епідемічного процесу з грипу та ГРВІ.

      Щорічно епідемічний сезон з грипу триває орієнтовно з вересня - жовтня по березень - квітень. У цей період є найбільший ризик заразитися небезпечним недугом.
      Грип – це висококонтагіозне вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі в розпал хвороби, в гарячковому стані. Період зараження продовжується в середньому 4-7 днів. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно-крапельним шляхом.
    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 28.02.2018

     

    Кір – інфекційна хвороба, що вражає як дітей, так і дорослих, які не мають імунітету проти цього захворювання. Саме це небезпечне вірусне захворювання є причиною дитячої смертності у світі.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 22.02.2018

     

    12 лютого 2018 р. о сьомій годині ранку заступнику Кривоозерського міжрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Бойку М.С. від Врадіївської райдержадміністрації надійшло повідомлення про виявлення трупів свиней на території сміттєзвалища смт. Врадіївки.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 15.02.2018

     

    Запровадження НАССР у закладах громадського харчування

    Відповідно до частини другої підпункту 1 пункту 1 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо харчових продуктів» (далі – Закон України) від 22.07.2016 № 1602-VII з 20 вересня 2017 року в Україні набувають чинності норми, що передбачають запровадження системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР) для потужностей, які провадять діяльність з харчовими продуктами, у складі яких є неперероблені інгредієнти тваринного походження (крім малих потужностей). Зазначена норма викликає запитання чи підпадають під дію зазначених норм заклади громадського харчування.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 14.02.2018

     

    Що за хвороба - ЗВД ВРХ ?

    Заразний вузликовий дерматит великої рогатої худоби (ЗВД ВРХ), нодулярний дерматит [Dermatitis nodularis bovum, Dermatitis nodulares] – вірусна хвороба великої рогатої худоби, що характеризується пропасницею, набряками підшкірної клітковини, внутрішніх органів та кінцівок, утворенням типових, схильних до некротичного розпаду вузликів (горбочків) у шкірі та слизових оболонках травного каналу й дихальних шляхів, ураженням очей та генералізованим лімфаденітом.

    ЗВД зареєстровано на території сусідньої Російської Федерації. Небезпека наближається до України!

    Випадки у 2017 році на території РФ

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Сакара Сергій | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 08.02.2018

     

    Що робити, якщо суб’єктом господарювання порушено вимоги санітарного законодавства?

    У разі випадку порушення суб’єктом господарювання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних вимог ви маєте право звернутися до Головного Управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області або в районні управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 07.02.2018

     
    За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, станом на 09.01.2018 року серед мешканців м. Миколаїв на вірусний гепатит А захворіло 67 осіб, серед яких 13 дітей. До спеціалізованих лікувальних закладів м. Миколаєва було госпіталізовано 58 хворих, решта отримують лікування в амбулаторних умовах (діагноз вірусного гепатиту А лабораторно підтверджено у 36 осіб). Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області взяли участь у обстеженні дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, які відвідують захворілі діти, організували проведення протиепідемічних заходів. Направлено лист до міського управління освіти щодо недопущення розповсюдження випадків вірусного гепатиту А в організованих дитячих закладах.
    Читати далі » прочитати
    РОЗДІЛ: Управління Держпродспоживслужби в Баштанському районі || АВТОР: Хомич Наталя Василівна | ОПУБЛІКУВАВ: bashtuvm | 12.01.2018

     

    Згідно Правил адміністрація сайту не впливає на зміст публікацій і не несе відповідальність за думку, яку автори висловлюють у коментарях та блогах.

     

           



    Copyright MyCorp © 2006 Хостинг від uCoz